Bolondokháza 3.0 - Szaladgálj a folyosókon, senkit sem zavar.
intro
dalszöveg
lemezkritika
interjú
kép
guba zoli
link
mp3
szex
Bolondokháza 3 MAUGLI

Névsor
q
x
y
:)

Ki ez, mi ez? Hátshow Sor / HSFam
Aktív? Ja, 1995 óta.
Hova tartozik? Night Child

Minden az ósuliban kezdodött. Wherdee és Suppah első általánostól, Croa (én) ötödiktől jártunk egy osztályba. 1991-ben kezdtünk suli után zenéket hallgatni egymásnál - már akkor azon gondolkoztunk, egyszer lesz egy együttesünk... 1995-ben unokatesómmal, Balázzsal, ismertebb nevén MC Gőzzel szintén felmerült egy projekt gondolata, kitaláltuk, hogy csináljunk reppet!!!! Mondtam neki: van egy haverom (Suppah), akit be kéne venni.

'95 őszén egy Animal Cannibals-koncerten találkozott az alapító csapat: Steam-b (Gőz), Stone (Suppah), Danny (Croa). Másnap találkoztunk, hogy megbeszéljük, mi hogy legyen. Ekkor még nem voltak saját zenéink, House of Pain-, Luniz-, Cypress Hill-instrukra nyomtuk otthon, de eljött az első fellépés, és ciki lett volna nyúlt zenékkel fellépni. Ekkor jött Wherdee, aki olyan zenéket mutatott a suliban, amiket ő csinált - (ez a jó szokása szerencsére megmaradt). Írt egyet nekünk is, kezdetleges volt ugyan, de SAJÁT. Azonban név is kellett, eleinte a Back Row - "de hát magyarok vagyunk". Így lett Hátsósor, később Hátshow sor.

'96 Gödöllő, Trafó klub (olyan igazi régi Györemixes buli): az első megmérettetésünk az akkori szakma 2 klasszikusával, a Ruthless G.-vel és a Woodoo Clannel. '96 második felében már elhívtak egy pár helyre, iskolai rendezvényekre, kisebb bulikra, már volt egy pár stúdióban felvett számunk, ezeket mutogattuk haveroknak, ismerősöknek.

'97-ben elindult a Fila Rap Jam, amire természetesen beneveztünk. Bejutottunk az első 20 közé, nyár végéig a Szigeten és több vidéki városban és bp-i bulikon is felléptünk. Szeptembertől Gőz 9 hónapig Angliában élt, de mi folytattuk tovább. Jött a 2. FRJ, itt már bővültünk egy új taggal, Taione-nal. A döntőbe nem kerültünk be, de a Rap Jam 2 válogatáslemezre igen: Volt egyszer 1 vadnyugat. '98 nyarán már újra Gözzel együtt, de Taione nélkül csináltuk tovább.

'99-ben már Észak-Dél-Kelet-Nyugat irányban végigjártuk az országot - Pécs :))))), Sopron, Győr, Debrecen, Miskolc, Szeged, stb... szóval mindenhol. Voltunk többször a Z+-on, a Sziget PestiEst szinpadán, bekerültünk néhány újságba és ezenkívul a Fila Jam döntőjébe! A zsűri szerint 6., de a közönség szerint első helyen végeztünk... Ez volt talán életünk egyik legnagyobb élménye - a többség szava nagyobb elismerés (Bocs, Ryzo). ...Mennyiben maradtunk??? Nyertünk egy klippet és felkerült a nóta a Rap Jam 3-4 lemezre, amit ezzel reklámoztak. "Viva +-on egész évben reggel, este" játszották, ami sokat dobott a fellépések számán és az ismertségen is. 2000 jó év volt, nagyon jó!

2001-ben eljött az idő, hogy elkészítsük első saját lemezünket... Próbálkoztunk kiadóknál - sikertelenül, de WDJ-nek felkerült egy remixe az Ákos Keresem az utam c. maxi multimédiás részére.

2002 elején jelent meg szerzői kiadásban, egy saját költségen összehozott, amolyan "besztof" hanghordozónk: 95-01... Végtelen történet címmel. Közremüködik rajta Györemix és a Fürkésző Elemek! Underground platina lett, 300 db fogyott el belőle. A fellépések heti 1-2-re gyarapodtak, szinte az összes nagy zenei fesztiválon felléptünk!!!

2003-ban Gőzy szólólemez készítésébe fogott és egyre több bulin lépett föl... De fellépések voltak, sőt, két nagy királyságban lehetett részünk. Felléphettünk RZA előtt, az emberekkel bőségesen zsúfolt Pecsában és külföldre is eljutottunk: Szlovéniában voltunk egy 3 napos túrán Krajnban, a Torzrappel (azaz a Raptorzzal), meg a Sonic Force Crew-val, pöpppppeccc volt - písz Tschöppy (hiphop.hu), Martin (PE)!!!

2003 szeptemberében DJ Honda, PMD, K-Solo, 2004 januárjában pedig Cali Agents előtt produkálhattuk magunkat a Phat Ent. jóvoltából. Az utóbbi buli alkalmával Hátshow sor néven léptünk fel, de már a külön projectek (HáeS fam., MC Gőz) dalaival és 1 közös nótával. Ekkoriban volt, hogy Gőz nagyon sokat lépett fel egyedül, mi meg már eléggé untuk a régi szövegeket, zene viszont volt egy rakás. Werdi ontotta a beateket, összeültünk hárman és egy pár délután alatt összehoztunk 3 számot. Ekkor fogalmazódott meg bennünk, hogy egy ideig függesszük fel a közös zenélést és csináljunk két külön albumot. Erre azért is szükség volt, mert kevesebb volt az utóbbi időben a közös témánk, nekünk is kiforrottak a saját ötleteink és több szóló szám is készült, amit mindenképp meg akarunk jelentetni. De Gőzzel való viszonyunk töretlen, és lesz még Sor album, ne csüggedjetek!!!

Időközben megismerkedtünk Kőházy Feri barátunkkal (alias Fankadeli), akinek feltűnt, milyen tehetséges ez a Wherdee gyerek (Pl.: Animal Cannibals & LB27: Valaki kell - Wherdeegital rmx) és megkérte, hogy csináljon neki pár zenét. Ezek elég jól sikerültek, és amikor már heti rendszerességgel találkoztak, kitalálták, hogy egy összehoznak egy nagylemezt. Mivel a HáeS fam-dolog volt éppen terítéken, megbeszéltük Fankával, hogy előbb ezt a lemezt csináljuk meg... Benne volt. Így lettünk Night Childosok. Ez már a jelen és a jövő. A HÁES fam. - performansz lemez jelenleg is készül, tele lesz jobbnál jobb zenékkel, közös számokkal, szóló trackekkel, vendég DJ-kkel ... még idén megjelenik! (rajtunk nem múlik).

De addig is "Dobj egy fakkot, ha elfogyott a sör! Dobj egy píszt, ha a szinpadon a SOR!!!!!!!"

Forrás: Night Child.hu