Bolondokháza 3.0 - Szaladgálj a folyosókon, senkit sem zavar.
intro
dalszöveg
lemezkritika
interjú
kép
guba zoli
link
mp3
szex
Bolondokháza 3 MAUGLI

Névsor
q
x
y
:)

Ki ez, mi ez? A Srácok (korábban O.C.C., A Ricsiék)
Aktív? Ja, 1998 óta.
Hova tartozik? A Night Child kiadó és közösség tagja

Rich-Zed és Rajmond A Ricsiék néven elkészítettek egy albumot, melyen Raul Vendetta Imi Í néven közreműködött pár dalban.

Imi Í szövegei annyira tetszettek, hogy Rich-Zed megkörnyékezte Imi Í-t, később A Hasadtfejű Fijút, alakítsanak 4-en egy csapatot. Imi Í, A Hasadtfejű Fijú beleegyezett.

Megalakult az A Srácok. Mindegyikük olyan nevet vett fel, ami illik rájuk: Rich-Zed lett a Rém, mert rémes dolgokról beszél, hiszen rémes dolgok vannak az agyában, Imi Í lett a Beteg, hiszen beteges gondolatok foglalkoztatják, Rajmond lett a Nyugodt, mert mindig nyugalmat áraszt, Lex lett a Zsír, mert mindig valami zsír állatságon töri a fejét, vagy valami zsír-"paraszt" megnyilvánulása van.

Kitalálták azt is, hogy a Spice Girls-höz hasonlóan ők is felvesznek valami kiegészítő nevet, a Spice magyarosítása lett a Srác, így mindegyikük a Rém, a Nyugodt, a Beteg és a Zsír, felvették a nevük mögé a Srác nevet is, mint Scary, Sporty, vagy Posh Spice. A megalakulásról ennyit tudni illik.

A Srácoknak azóta már elkészült egy albumuk, melynek "újraértelmezését" Bobakrome készítette és megtalálható a Wacuumairs oldalán.

A (79+81)2 "kitérő" a Srácok útjában. A Srácok még 5 albummal készülnek előrukkolni (mely hasonlat a Star Wars sorozatra). Egyéb érdekességet elárulni nem szabad, mivel minden a jövő zenéje és a Srácoké.

Rém Srác

Zádori Richárd Istvánként láttam meg a napvilágot 1979. június 23-án, Székesfehérvárott. Horoszkópom Rák, ami egyben már előre is vetíti, hogy elég érzékeny emberke lennék. Aszcendensem Oroszlán, de ebből vajmi keveset érzékelek.

A hip-hoppal 1990-ben kezdtem el ismerkedni. Az első albumom MC Hammer volt. Teltek az évek, és egyre inkább beleszerettem a zenébe. Szinte azonnal elkezdtem gyakorolni a rappelést, majd a szövegírással is megbírkóztam.

1998-ban sikerült eljutnom egy stúdióba egy rokonom segítségével. A testvéremmel és egy barátommal együtt meg is alapítottuk az Offishoo Cannabyz Clicc nevű bandát, röviden O.C.C.-t. Elkészítettünk egy demót is.

Később az Offishoo Cannabyz Clicc nevet Országos Cement Clubra magyarosítottuk. Ezen a néven is készítettünk egy korongot. Utána testvéremmel A Ricsiék néven nekiálltunk egy újabb demónak, mely az első magyar absztrakt hip-hop lemez. Ezen az albumon szerepelt Hasadtfejű Fijú néven egy fiatalember, akivel később megalapítottuk az A Srácok nevű formációt.
A Srácokban szövegírói, MC és zeneszerkesztői feladatokat töltök be.

A Rém Srác nevet azért vettem fel, hogy ezzel is kifejezzem legbenső énemet. Véleményem szerint én vagyok a legrémesebb tag a bandában. A szövegeim nagyon sokszor agresszívek, brutálisak és perverzek. Nagyon sokan megkérdezték már tőlem, hogy miért? A válasz egyszerű: így fejezem ki a lelkemben és a gondolataimban dúló viharokat. Én nem megyek ki nagykéssel az utcára, hogy legyilkolásszam az embereket, megteszem ezt a szövegekben, és megkönnyebbülök. Nagyon sokszor szövegelek lányok megkínzásáról, megölésérol és megerőszakolásáról. Ennek is oka van: csalódtam a lányokban. Amikor ilyenekről írok, általában az áll a háttérben, hogy egy lány éppen jól kibabrált velem, én rájöttem, és éppen ideges vagyok. Nem áll tőlem távol a szarkazmus, a cinizmus, a nihilizmus és az irónia sem. Nagyon sok szövegemben az intonációval próbálom érzékeltetni, mit is szeretnék közölni a szöveggel. Ha egy kicsit máshogyan hangsúlyozok egy szót, vagy éppen emfázist fektetek rá, teljesen mást jelent, mint amit valójában hall a kedves hallgató. Nagyon sokszor rímelek egyes szám első személyben, mintha a saját gondolataimat, érzéseimet írnám le, de van, hogy egy rajtam kívülálló személy szemszögébol látva, láttatva próbálom szemléltetni a mondanivalót. Többféle stílusban is rappelek. Van, hogy ordítva, van, hogy metrikusan, van, hogy nem metrikusan. Erre szokták mondani, hogy nincs stílusom, de úgy gondolom, ettől csak színesebb lesz a rappelésem, és nem olyan behatárolt, monoton, mint sokaké. Főleg azért gondolom ezt, mert minden tudatos. Úgy rappelek, ahogy érzem, hogy arra a bizonyos zenei alapra, azzal a bizonyos mondanivalóval kell.

Nem csak a zenében ügyködöm, hanem írok is. Legtöbbször novellákat, verseket, de úgy 1 éve elkezdtem egy folytatásos regényt Tompa címmel. A regény teljes mértékben rólam szól, és egy bizonyos időszakomról és lelkiállapotomról. A lelkiállapotomnak nevet is adtam: Kákosi Tamás, aki a regény foszereplője is.

Körülbelül ennyit mondanék el magamról, mert ennyit tartok igazán fontosnak. Csak annyit üzennék annak, aki olvassa a honlapot, hogy körültekintően hallgasson és helyezze az agyát más dimenzióba ahhoz, hogy meg tudja érteni, a Rém Srác mit is szeretne kifejezni.

Nyugodt Srác

Zádori Rajmond: 1981-ben születtem Székesfehérváron. 1990-ig minden évben százezrek vonultak fel a születésnapomon zászlókkal, luftballonokkal, perecet ettek sörrel, és mindenki boldog volt. Az utóbbi időben, ez kb. 3 év, már csak a barátaim emlékeznek meg a jeles alkalomról, kimegyünk az uszodához, és virslit eszünk kenyérrel, mustárral - valaki ketchuppal -, és öblítésként mi is sört iszunk. Nincs túl sok barátom - megjegyzem, ez nem probléma -, de ez nem volt mindig így. Óvodában is, és az általános iskolában (1987-1995) sok volt.

Ez a tendencia gimnáziumban változott meg (1995-1999), amikor is nem voltam közösségi ember, de legalább Én a barátaimmal még mindig együtt haverkodunk - ezzel nincs mindenki így.

A zenével való kapcsolatom még a gimnáziumi évek alatt kezdődött, akkor még, mint közremuködő egy bizonyos Rich-Zed szólóalbumán, amiből azonban az Offishoo Cannabyz Clicc: Földalatti mozgalom albuma lett anyagi nehézségek miatt. Az anyagi nehézség azóta is kísért, korlátoz. Aztán arra gondoltam, amit meg is osztottam a csapattagokkal, hogy magyarosítani kellene a nevet, lévén Magyarországról van szó, így az O.C.C. betűk megtartásával a név Országos Cement Clubra változott. Rögtön el is kellett készítenünk a második közös albumot, Életveszélyes Muzsika címmel.

Aztán kimaradtam a gimnáziumból sikeres érettségivel, 3,1-es átlaggal. Ezután elvégeztem két képzést, de a munka ez alatt sem állt le. Egymást követték az A Ricsiék, a Kőmíves Brigád /internetes album/ és az A Srácok formáció első nagylemeze, az A Srácok háborúja.

Elérkeztem végül is a jelenhez, amirol azt tudom elmondani, hogy ígéretesnek bizonyulhat. Jön a második A Srácok lemez: A Srácok bemutatják… (79+81)2, a Night Child gondozásában. A jövőt illetően annyit, hogy A Srácok csinájják a dógukat, ha hagyják.

Zsír Srác

Személyigazolványomban Sackih Alekszej van névnek feltüntetve, 1979. november 20-án születtem Lipeckben, a volt Szovjetunióban, egy katonatiszt második gyermekeként. Itt jártam óvodába pár évet. Szerettem gyerek lenni, bár nem voltak korombeli barátaim, nem nagyon bántam, mert nagyon jól éreztem magam a bátyámmal és a barátaival. Így szülővárosomról csak jó emlékeim vannak.

Körülbelül ötéves koromban édesapámnak lehetősége nyílt katonai szolgálatát külföldön teljesíteni, a célország Magyarország volt. Összepakoltunk, vonatoztunk egy laza 3000 kilométert, és máris Pannónia földjén találtuk magunkat. Itt kezdtem az első osztályt orosz iskolában, aztán még következett négy.

1992-ben Ruszkik haza! körül szüleim elváltak, édesanyám férjhez ment egy magyar emberhez, így maradtunk Magyarországon.

Akkoriban a magyar szókincsem elég szűkös volt, igazából három szóból állt: igen, nem, nem értem. Ezekből válogattam a válaszaimat. Ötödik osztályba kellett volna mennem (elvileg), de nem volt orosz iskola, az akkori szókincsemmel mégse mehettem magyar ált. ötödikbe. Hogy megtanuljak magyarul, beírattak a negyedik osztályba. A faluban nem volt gondom senkivel, annál több lett ötödikben Székesfehérváron. Volt ott pár lány, akik hülye szamár névvel illettek elég gyakran, az egész előadásmódból és a gesztikulácójukból azt vettem ki, hogy ezt nem jó szándékkal mondják (akkoriban nem voltam tisztában a hülye szamár kifejezéssel), ezért olyankor te vagy hülye szamár volt a válaszom. Kisebb összetűzéseket (és az otthoni veszekedéseket, ami a pubertáskornak volt köszönhető) leszámítva, végeztem a Hermann Ottó Általános Iskola „A” osztályában elég jó eredménnyel.

Ezután a volt József Attila Gimnáziumnak vágtam neki nagy lelkesedéssel és reményekkel. Mivel mindig is szerettem a sportot, elsőben még folytattam a 7.-ben elkezdett röplabdát (párosban nyertünk városi bajnokságot, és az MB 2-ben junior ezüst), amit 2. gimiben hagytam abba a csapat felbomlása után. A figyelmem ekkor a kosárlabda irányába fordult. Ekkor kezdtem játszani a sulicsapatban.

Kosáredzésen ismerkedtem meg Zádori Richárd Istvánnal (airzed cipőnév kitalálója) és rajta keresztül Zádori Rajmonddal (aki igazából Zádori Rajmund, csak ezt nem szereti, pedig ez van az igazolványában). Hogy ne legyen olyan hosszú az önéletrajzom, egy kicsit begyorsítok. Az idő szépen összegyógyított minket: ittunk együtt sört, aludtunk egy fedél alatt, volt hajnali hip-hop, megírtam az első szövegemet (worldwide rap 1-ben), élmények, kudarcok, lányok, megalakult az O.C.C.

Leérettségiztem, felvételiztem, felvettek a BME-re, jön A Srácok (Fehér Imrével, aki gimiben osztálytársam volt), jelenleg ötödéves vagyok a suliban (a diploma kicsit még várat magára).

Kedvenc filmek: Forrest Gump, Férfibecsület, Rudi, Amerikai história X, Csak egy kis pánik, Indul a Bakterház, Legényanya, szeretem az iszonyat Bud Spencer - Terence Hill filmeket.

Sorozatok közül: Keanen és Kel, Sopranos (ami már sajnos nem megy), Barátok közt.

Szeretem a rajzfilmeket: Magyar népmesék, Samurai Jack, Bátor a gyáva kutya, mostanában nézem az X-men - Evolutiont.

Zenék között nincs kifejezett kedvencem: Mobb Deep, M.O.P., Outkast, Jay-Z, Nas, Gang Starr, The Roots, CNN, Originoo Gunn Clappaz, Smut Peddlers... Egyébként a nevekkel és a címekkel gondban vagyok. Egyelőre ennyi.

Beteg Srác

A családunkban én vagyok a 4. Fehér Imre. Dédapám nem ismertem, nagypapi rendőr volt, apám tróger, munkanélküli. Anyám szerint én pont olyan vagyok, mint Ő. Szerinte rövid időn belül csöves leszek. De azért persze... imádom. Rendre és fegyelemre próbált nevelni, ami részben sikerült is neki, hisz rendszeresen a nagyszériát játszom, s viszonylag fegyelmezetten viselem, ha kicsit dob a gép.

Mindezt persze, csak azért tehetem meg, mert van egy „remek” munkahelyem (ahol nap mint nap megaláznak, és leköpik a cipőmet), meg felvettem a diákhitelt. Mivel egy igazi szent ember vagyok, van 2 lányom, dolgozom, és tanulok is, persze. A tanulást csak és kizárólag a barátnőmnek köszönhetem, mivel Ő volt az, aki rám szólt: jó lenne, ha kezdenék magammal valaki értelmeset és nem csak a beteg barátaimmal lógnék, miközben literszámra isszuk a sört. Nekem ezzel igazából semmi bajom sincs. Szeretem a sört, tisztelem, becsülöm. Nélküle kevesebb lennék. Szükségem van rá.

Gyerekkoromra visszatekintve, nem emlékszem semmire. Alacsony, szemüveges, elálló fülű, hülye gyerek voltam. Életem ezen részét mélyen magamba fojtva tárolom, hogy onnan egyszer elotörve...

Később, már a gimiben egy srác valami gyermeteg írásomért adott egy kis füvet. Be is volt tekerve, csak el kellett szívni. Iszonyatosan levert, de később is. Mostanában csak iszom és cigizem, hiszen komoly, felnőtt ember vagyok.

A zene mindig fontos volt számomra. Voltam diszkós, alternatív, részeges, agresszív fiatal és laza, félig kész repper. Ebből is látszik, hogy a hip-hop csak késobb, úgy 16-17 éves koromban kezdett érdekelni, s mind a mai napig ez foglalkoztat a legjobban, de nem vagyok elvakult, csak reppet hallgató, vaskalap. Kool Keith a kedvenc, nálam Ő a favorit.

Most 23 éves vagyok. Nem tudom, 40 évesen hogy fogok élni, de az biztos, hogy lesz sörhasam. Remélem, akkora, mint Z. Rajmondnak. Neki, a testvérének, Z. Richárdnak és K. Aljósának (O.C.C.) köszönhetem az eddig elért zenei eredményeket, mert nélkülük nem kezdtem volna el.

Forrás: Night Child.hu