Bolondokháza 3.0 - Szaladgálj a folyosókon, senkit sem zavar.
intro
dalszöveg
lemezkritika
interjú
kép
guba zoli
link
mp3
szex
Bolondokháza 3 Koncertélmények

Sziget-jelentés

Első, objektív jelentés (már, amennyire az 1936-os Révai Kis Lexikona objektív):

- Álló-, v. folyóvízben minden oldalról vízzel körülvett szárazföld. A Sz. vagy a szárazföldtől vált el, vagy vulkánikus úton, eshetőleg lerakódás révén keletkezett.

Második, objektív jelentés (azaz, miket írt a sajtó a Szigetről):

- az RTL-KLUB teletextje szerint 580 milliós költségvetés, 35 helyszín, 450 produkció, 20 igazi sztárcsapat, negyedmillió liter sör, több, mint három tonnányi szemét, másfél tonna virsli, 40 ezer hamburger, 350 Toi Toi, 20 ezer ingyen óvszer, és nem volt súlyos sérülés vagy bűncselekmény.

- Uj Péter azt írta a Népszabiban, hogy egyre pepsibb a Sziget, és mi is.

Harmadik, szubjektív jelentés (azaz, mit jelent nekem a Sziget):

- a Sziget hihetetlenül multikulturális, már csak a Szigetlakók összetételét nézve is: van itt plaza-járó futószalagszőke muff rózsaszín vagy lila körmökkel és mocsárjáróval a lábán; konzervatív értelmiségi mindenféle divatnak ellenálló öltözékben; lázadó punk szakadt Sex Pistols-pólóban és biztosítótűkkel felszerelve; annyira-nem-is-lázadó punk Nirvana-pólóban, kevesebb tűvel, taraj nélkül; rappercsávó zsebesgatyában és deszkáscipőben, kék, zöld, piros, lila, vagy sárga hajjal; félmeztelen és/vagy agyontetovált rocker vbk-val vagy boroskannával a kezében; alteros, kötött pulóverben, tarisznyával, kordnadrágban. Hirtelen csak ők jutnak eszembe.

- Amit hiányoltam: nem láttam rockabillyket, pomádés hajjal, bár lehet, hogy azért nem,
mert nem jártam a Durex Táncdalfesztiválon.

- A Sziget-fellépők is sokszínűek: a klezmertől a fiatal amerikai deszkás-zenekarig bármi elérhető volt a héten: vicczenekar, a Mirigyek; öregedő, alkoholista legenda, Lou Reed; hardcore-folkos ukránok, a Zdob si Zdub; eljött Magyarország rémálma, Dope; aranyos szombathelyi banda, az Anima Sound System; itt volt a Sziámi, amit csak akkor tudnék megérteni, ha belőném magam; eljött a pimasz BHG, Coca-Colát népszerűsíteni a Pepsi Szigeten; és itt volt a szerintem amatőr Árral Szemben is.

- A Sziget sokoldalú: ha nem akarsz zenét hallgatni, agyagozhatsz, okosodhatsz a szabadegyetemen, nevethetsz az esti kabarén, megtérhetsz, kaphatsz ingyenkaját is, bár, aki az ingyenkaja hatására lesz krisnás, az magára vessen, házasodhatsz és elválhatsz, feleségül veheted a vbk-dat is, ha úgy tartja kedved.

- Egyvalamit nem lehet itt: unatkozni. Jómagam nem unatkoztam, mert láttam Lovasit, Sziámit, Acél Rékát, ezerszer hallottam, hogy "Szállj, szabad madár", ami alatt Csótány gitározott, Grga bácsi szerint ez egy nagy barátság kezdete, Galla improvizált, már hányni tudtam volna az ingyen csipsztől és keksztől, kapart a torkom és fájt a fejem, Török Ádámnál elment az áram, kétszer is elkerültük egymást Sanyival, a Bombás csaj adott óvszert, vége volt a Szigetnek és mégis hátra volt belőle két nap, így részt vehettem egy paradoxonban is, de kár, hogy nem nyomtuk el a Rossz vért, ezért majd reklamálok az illetékesnél. És a Sziget számomra sátoros ünnep volt, ünnep azért, mert ott voltam, és sátoros Csaba jóvoltából.

De lehetett volna még jobb. Akinek szól, az úgyis érti, mire gondolok.

Kézcsókom.

(vissza a koncertekhez)