Bolondokháza 3.0 - Szaladgálj a folyosókon, senkit sem zavar.
intro
dalszöveg
lemezkritika
interjú
kép
guba zoli
link
mp3
szex
Bolondokháza 3 Lemezkritikák


Hősök Raprezent Westprém City Allstarz 1. (2005)

HősökSzerintem nem vagyok egyedül, ha azt mondom: ezt a lemezt már nagyon sokan várták. Végre elkészült egy olyan magyarországi album, amelyre azt lehet mondani, hogy mind zeneileg, mind szövegileg, de még raptechnikailag is megállná a helyét külföldön, és itt kiemelném a Donato és Hősök - Hunger című dalt, amely tényleg arról szól, hogy igenis van olyan szintű hiphop kultúra Magyarországon, amelyet meg lehet mutatni a határokon kívül is. A válogatás elég sokszínű lett: ahány track, annyi új és ismert, valamint kevésbé ismert MC tűnik fel, és itt van, amikor tényleg azt kell mondanom, hogy igen, ők már MC-k, nem pedig csak hasracsapásszerű emberkék, akiknek szinte semmi fogalmuk nincs a rappelésről, mert hazánkban - akárcsak bármelyik országban - mindenhol találni ilyen embereket.

Ezen az albumon lehet hallani, érezni, hogy sok energiát, időt és munkát fektettek bele. A szövegek nagy része szívből és spontán jön, nem pedig erőltetett, hanem kikapcsolódást tud nyújtani a hallgatónak és nem gyomoridegeket, hát kérem, Westprém City Allstarz: ez már rap.

A lemezen vannak olyan számok is, amelyeket egyszerűen nem lehet megunni, ezek például a Tűréshatár, Mentha trackje vagy pedig C - Ha kaphatnék, Sub Bass Monster - Kell ez a kis Hip Hap, Brash és Eckü - Szürkeállomány, Eckü - Szerteszétszakít, Rosmah - Mit vársz el?, valamint Donato és Hősök - Hunger című száma.

A Szerteszétszakít raptechnikailag talán az egyik legjobbnak mondható dal, mivel az előadó (Eckü) teljesen azonosul a nyugati hangvételű zenével, és kérem, itt kezdődik el az igazi hiphop: amikor egy MC ugyanazt az érzést tudja nekünk visszaadni, amiért valójában megszerettük ezt a műfajt.

Végül pedig megemlíteném DJ Gerysson munkáját az albumon és a beatbox-betéteket is. Ezek teszik igazán teljessé és igazivá a hanghordozót. Legtöbbszöri meghallgatásra pedig a Veszprém című számot ajánlom, amely igazán pörgős és jól tükrözi az album tartalmát. Azt pedig mindenki döntse el maga, hogy tíz pontból hányast adna a lemezre.

Írta: R.o.

1. The Revolution - Intro
2. Westprém City Allstarz - Veszprém
3. Sündör - Panelgladiátor
4. Donato /GER/ & Hősök - Hunger
5. Thoma - Egy kívánság
6. Emi Dí, Sövi Bí, Osi See, Dani Dzsí - Mér kell a pucsíttás?
7. Rosmah - Mit vársz el?
8. Eckü - SzerteSzétSzkit
9. Yugo & Rubik - Szintén
10. Eckü & Pi3r - Lazzz
11. Emdee & Rosmah - Töltőtoll
12. Hősök - Fegyverek és rózsák
13. Sub Bass Monster - Kell ez a kis hiphap /Mr. Joeker RMX/
14. DJ Gerysson - SzeszprémSzpesölSztaff
15. Drezzick & Royal - Vérfürdő
16. Brash & Eckü - Szürkeállomány
17. eNzim - BítBáxBetét
18. Különvélemény - Hallod?!
19. Mentha - Tűréshatár
20. C - Ha kaphatnék
21. Pi3r - A változás szele
22. Eckü & Thoma - Lefekvés előtt
23. Bélamester - Másvilágok
24. Hősök - Angyal

Letölthető: http://www.hosok.hu/html/releases.php?relid=21, minden Hősök-partin beszerezhető 1000 forint ellenében, plusz a Hősok-honlapról megrendelhető.

Olvasd el a szerk. véleményét is. :)

Ez egy másik srác véleménye. Mi a tiéd?

Legutóbbi módosítás: 2006.02.01.

(vissza a kritikákhoz)