Bolondokháza 3.0 - Szaladgálj a folyosókon, senkit sem zavar.
intro
dalszöveg
lemezkritika
interjú
kép
guba zoli
link
mp3
szex
Bolondokháza 3 Lemezkritikák


Animal Canniballs - Kés, villa (1998)

  Mint említettem, véleményem szerint az A.C. a hip-hop könnyebb változatához tartozik, azaz pozitív üzenetet próbál közvetíteni, ezt hallhatod a Kés, villa lemezen is. A két hülyegyerek sok komolytalanságot halmozott fel az albumon.

  A borítón a két kannibál látható, meg evőeszközök, mosogató, csap.

01 Kés

Csilingel a kés. Komolytalan.

02 Ezittaz

Ez sláger volt, emlékszem. Vicces. A klipről az jut eszembe, amikor Mr. Bean el akarta rabolni Whistler anyját. Nincs komoly mondanivalója, bulizás. De az A.C.-től komoly mondanivalót várni hiba. A komoly számaikat nem is bírom. Nem rap a zenéje, hanem pop, rappes elemekkel néha. Szerintem.

03 Tehetség, kitartás, szerencse

A Kannibáloknak az említett 3 dologba vetett hitét ismerhetjük meg, erről dumálnak. Üzenet! Ismerd meg önmagad. Szerintem ez nem így megy. Pofára és nyalással megy az egész. De jó hallani egy ilyen, naivabb véleményt. Nagyon ritkán azért sikerül. Tetszik az, hogy intelligensebbek és komolyabbak a refrének, mint a Kartelnél.

04 Valami furcsa

A hangsúly a furcsa a refrénben, tetszik. A zene is jó, könnyed. Ezen a számon a szomszéd vonul végig. Végén adó-vevős hangzás.

05 22-es csapdája

22-es szám végigvonul a számon. Közjáték az elején. 22 évesek. 22 soros a strófa. 220 éves a Yozsefváros, ebben is 22. Kár, hogy a rapperek és a deszkások nem hallgatnak rájuk. Mondanivaló itt aztán van. Nem, mintha a Kannibálok nem élnének a jointtal.

06 Veled vagyok

A Kannibálok közössége a hip-hop nemzet [ami Zolee szerint nincs]. Pozitív üzenet megint. Hanghatás: tehénke bőg a refrén végén. Nem tudok fütyülni.

07 Két hétig egyedül

Itt van az idő, hogy Kannibál ne menjen nyaralni a családdal. De megbánja aztán. Van szkreccs, ez tetszik benne, a dal egyébként meg nem. De fiataloknak való téma, elismerem. Tiszta popzene.

08 Segítség, megfagyok!

Komolytalan nóta. Kannibál elmegy nyaralni, de aztán telel. Amolyan nyolcvanas évekhez illő rajzfilm-zene néha. Meg idézet: az ördög vigye, de hideg van.

09 Számok

Eeeez tetszik. Lágy zene az elején. Aranyosak ezek a Kannibálok, fiatalok, és lazák. Bocs, végig lágy zene, egyedi. Itt az idő, hogy ezt tisztázzuk.

10 Semmi gond

Ez nem hip-hop zene, legalábbis az eleje nem. Pozitív üzenet, mint Subnál a Rá se ránts. Ez annyira hip-hop, mint amennyire az Az én ágyam az előző lemezen.

11 Kérek egy puszikát!

Irritál... Ha jobban vág az agyam, mint a borotvahab, amiben nem vagyok igazán biztos, akkor igazából azt mondhatom, talán, tehát azt hiszem, Krazynek ez nem tetszett. Máramennyire. Komolytalan szám, még egy a sorban.

12 Mars kaland 1. rész

Dénes Tomi szerepelt már a Kannibáloknál, és a Kartelnél is. Kell valami érdekes, nem hétköznapi egy A.C.-lemezre, vagy nem is igazi Kannibál-album. Mennek a Kannibálok a' űrbe' bele. A 2 hülyegyerek.

13 Nincs ember, aki elbír vele

Mai Toldi-sztori. Végre szkreccs! Lehetsz a legjobb lövész a Vadnyugaton, de csak 1 ideig.

14 Csepp a tengerben

Lassú zene. Emlékeztet a Kartel Fehér hó kislemezén lévő BOOM a fejbe! újrakevert változataira. A zenéje, nem az egész szám, mert csak egy idegbeteg barom keresne párhuzamot a számok között. Üzenet! Ne értékelje magát túl az ember fia/lánya.

15 Mars kaland 2.

A két Kannibál a' űrbe' továbbra is. Azt' visszajönnek.

16 Lassíts!

Üzenet! Lassíts. Megint jobbítani akarás. Én meg sem próbálom megváltoztatni a világot. A szám eleje talán a Charlie angyalaihoz illene, vagy hasonló 20 éves filmsorozathoz. De azér' yo. Megéri lassítani szerintem is.

17 Diszkótánc

Torzított hangú refrén, falra mászom tőle. De ettől még neked tetszhet. A diszkó-kultúrát nem bírom, én már csak ilyen begyepesedett hülye vagyok.

18 Mindenki

Monumentális vállalkozás. Tisztelet érte. Tetszik, de azér' tényleg yo lett volna, ha Zolee is ott van. A petárdás szöveg tetszik, meg a sokszínűség. ChrisStyle hangja nem tetszik egyedül.

19 Villa

Most meg a villa csörömpöl. Zárójáték.

  Ez a lemez annyira azért nem jó szerintem. Kéne bele némi igazi rapzene, nem ez a pop (2005-ös megjegyzés: de azért nem lehet mindenki rákattanva KRS-One-ra vagy a Wu-ra). Meg valami komolyabb szöveg, és lendület, nem ez a tingli-tangli. De azért hajrá. 

Azonban ez csak egy botfülű fehér srác véleménye. Mi a tiéd?

(vissza a kritikákhoz)